Syjunta!

Igår var det premiär för min och Johannas (som bor 2 trappor upp) syjunta! Målet är att Johanna ska lära mig sy lite helt enkelt, eftersom jag är helt värdelös på området... Första plagget blev en body till Svante av en t-shirt som var för liten för mig. Vi, inklusive Svante, blev mycket nöjda med resultatet! Vill tillägga att Johanna gjorde jobbet och jag pekade lite typ, det var ju första gången!=)


Besök hos Ellen 17/4

För ett par helger sen hälsade vi på Mickes farmor Ellen. Hon ser nästan ingenting men att Svante var med såg hon på flera meter! Det var härligt att se henne bli så glad. Lilla Ellen, över 90 år och still going strong! Svante fick klappa lite på gammel-farfar Allan också..

Öppna förskolan premiär 15/5

När Svante fyllde 6 mån bestämde jag mig för att han i present skulle få ett besök på öppna förskolan. Han har börjat stirra intresserat på andra barn så jag tänkte att det kanske skulle uppskattas. Själv har jag bara sneglat in genom fönstret när vi varit på kontroller på BVC och känt mig lite stressad, eftersom det finns ungefär 7 miljoner bebisar från 0-1 år i Malmö södra innestad. Man måste hänga på låset för att överhuvudtaget få komma in, för när det sen är proppfullt låser dem dörren!
Nu var det i alla fall dags och jag drog med mig Éva och lilla Selma som är 2,5 mån för moraliskt stöd. Och...det gick bra! Jag la Svante på en matta bredvid en annan bebis. Svante ignorerade alla mina försök till lek och valde istället att stirra ut den stackars bebisen i ca 10 min. Medan jag då var tvungen att kall-prata med mamman (det är nog mest därför jag undvikit det hela). Resten av tiden gick vi mest runt och tittade lite och lyssnade när mammorna sjöng alla låtarna utantill under sångstunden. Jag kan väl tänka mig att gå tillbaka sen när han blir lite mer rörlig och kan krypa omkring med dem andra barnen. Kändes inte som han fick ut så jätte mycket av det just nu.
Sen gick vi hem till Éva och Selma och fikade. Svante däckade i soffan så fort jag la ner honom, stackaren. Selma lyckades dock sova sig igenom hela upplevelsen och var på ett strålande humör! =)

6 månader!


Dem små fötterna...=)


Bondgårdstema!


Titta vad jag kan!


Uppdatering 4 April

  • Svante har länge kunnat vända sig från rygg till mage, men nu kan han också vända sig till ryggläge. Även om det inte händer så ofta..
  • Har upptäckt att det låter högt och kul när man gör ljud i trapphuset..
  • Vi har börjat öva på att dricka vatten ur pipmugg. Går sådär, tuggar snarare..
  • Han "pratar" mycket mer och testar skrik-ljud..
  • Sen ett par veckor tillbaka använder vi sittvagnen. Fick inte plats i liggvagnen längre...=)
  • Sitter nästan själv i knät med lite stöd bara, lutar lite för mycket framåt än bara...
  • Roligaste leksaken är 1,5 liters mjölkpaketet..
  • Största grejen som har hänt är att vi nu under 3 nätter börjat vänja av Svante med nattmålen. Det har gått jättebra *tar i trä*! Jag har legat på soffan och Micke har sövt om Svante när han vaknat till. Hittills har Micke inte ens behövt ta upp honom ur sin säng, utan ger honom nappen och klappar lite bara. Får se hur det går när det är min tur i morgon..

RSS 2.0