SOM jag sov!

I natt tog Micke natt-passet. Vilket betyder att jag somnade runt 00.30 och steg upp vid......trumvirvel....10.00! Då sa mina silikon-bröst, som jag fått under natten, åt mig att det nog var dags att stiga upp. Jag vaknade 2 gånger när jag hörde Svante skrika genom öronpropparna, men somnade om snabbt igen. Känns helt underbart! Jag har haft främmande tankar i huvudet idag som att man kanske skulle ta tag i "viktiga-papper-högen", sätta in foton i album och andra saker jag skjutit upp i evigheter. Nu valde jag dock att inte göra det just idag...=)
Eftersom Micke har sagt att han hjälper till när helst jag vill så funderar jag på om det inte får bli en repris redan nästa helg....=)

30 jan


Igår hängde Svante med tant Pia. Vi trotsade snövallarna (i Malmö skottar man lite konstigt, enbart vissa trottoarer och inga vägar..) och begav oss till Myrornas, men hittade inget kul. Så vi gick hem och fikade en lång stund och mös. Svante skrattade högt åt Pia som satt och snurrade hans mössa på handen. Man blir alltid lika förvånad över vad han tycker är skoj! Sen fjäskade han för Pia genom att visa upp sin allra bästa "snygg-min", som ni kan se här. En naturbegåvning om ni frågar mig!


28 januari

Tack för ert stöd allihop, gulliga ni är! 
Att "buffa", vagga, napp m.m. funkar tyvärr inte så det är nog bara att vänta ut honom helt enkelt..
Vill poängtera att Micke hjälper till så mycket han bara kan för att jag ska få sova genom att försöka söva om Svante och erbjuder sig att ta natt-passen bara jag fixar mjölken. Det är jag som inte känt att det är lönt eftersom jag ändå vaknat vid minsta ljud. Nästa gång får det bli öronproppar i soffan. Kanske till helgen? 
Det är ju en kort period i livet det här, men samtidigt är det en kort period i Svantes liv som han är bebis och man vill ju kunna njuta av den tiden och fylla dagarna med massa roliga aktiviteter. Inte gå runt som en zombie eller darrande asplöv...det var man inte riktigt inställd på!
Men allvarligt talat, jag klagar verkligen inte, han är ju varken en skrik- eller kräkbebis. Bara lite extra hungrig eller förtjust i pattar!=)




Tankar kring sömn.

23.00, 02.00, 04.00, 06.30, 7.45 & 9.20

Där har ni nattens amnings-schema. Och ungefär så har det sett ut i över 3 månader nu, med 2 undantag då han sov 4 (!) timmar i sträck. Väldigt märkligt tycker jag att man inte förbereds på detta under graviditeten, finns ju hur mycket information som helst om allt, men inte just den här biten. Jag trodde att jag skulle behöva amma honom så ofta som jag gör nu dem första veckorna bara och att det skulle minska mer och mer efter hand. Nu säger vår barnmorska att han kanske, KANSKE, vill äta mindre när vi börjar med gröt på kvällarna om någon månad. Tack men jag vill sova NU! Visst jag kan sova någon halvtimme på dagen när han sover men känns som det kvittar. Jag vill sova 6-7 timmar i sträck och inte bara en natt (för då kanske kroppen upptäcker hur trött den är och kollapsar) utan flera nätter i rad. Känns som att orken börjar tryta på allvar nu, så snälla rare Svante du kan väl hoppa över ett mål i alla fall?! Tur att dem små liven har för vana att smälla av sina mest underbara leenden direkt på morgonen..

Fixar lite...


Veckans Tradera-fynd!

Äppelskrutt body och en smart "förlängare" som gör att Svante kan ha sina kläder betydligt längre när han drar iväg på längden!

21-24 jan

Verkar inte som jag kommer kunna hålla det här med "dagens" så det får bli en liten sammanfattning av dagar ibland. I kväll var vi hemma hos Svantes farmor & farfar Hansson, vi åt jättegod mat och fick underbart gott vin, som vanligt alltså, tack!=) Annars har det inte hänt så mycket, men här kommer i alla fall en liten återblick på vad vi gjort de senaste dagarna..


Svante var på IKEA för första gången i sitt liv. Jag började tänka på när vi kommer åka dit för att köpa bestick och kastruller till honom när det är dags att flytta hemifrån, men drabbades genast av lite ångest så ska nog inte tänka på det riktigt än..:) Blev en barnstol istället eftersom det snart är dags för lite smakportioner! Gick ganska bra att sitta, med lite extra stöd, men bara under ett par minuter för sen tippade han åt sidan...

Svante har börjat öva i väntan på sitt första trum-set!

Vi har badat!

På fredagskvällen gick vi hem till Lii som hade lite fest, så då passade Svante på att vara extra söt. Det är nått visst med snickarbyxor.

19-20 jan. Nu händer det grejer!

Igår var vi på BVC och tog den fruktade stelkrampsprutan. Vi stålsatte oss eftersom vi fått veta att alla ungar tycker den gör ont och gråter. Men Svante gnydde till lite sen var det bra med det! Vi var givetvis löjligt stolta och ignorerade när barnmorskan påstod att det handlade mycket om att Svante har rejäla lår (för er som inte vet föddes Svante 5010g och är alltså modell större), men vi vet ju att det var för att han är tuff och bäst.

För övrigt händer det mycket nu, t ex..


....har vi upptäckt våra fötter...



....plötsligt fattat hur man lyfter huvudet när man ligger på mage...



....försökt vända på oss....



....och viktigast av allt (tycker pappa), vuxit i KIZZ bodyn.=)

18 januari

Det blev ingen succé med vagnen. Han sov i och för sig lite längre men det gjorde inte jag eftersom jag låg beredd hela tiden ifall han skulle vakna. Så det slutade med att han hamnade i sängen. Han tackade genom att bjuda på en liten överraskning på morgonkvisten..Han låg och vred på sig och kom liksom inte till ro, så jag tänkte att han kanske behövde byta blöja, och mycket riktigt, när jag lyfte upp honom (och här kan Sara sluta läsa...) kände jag att han var blöt i nacken. Jo då, han har bajsat ner hela ryggen och kiss i nacke och hår (ledsen Wicke men din fina pyjamas är nog ett minne blott). På toaletten kissade han sedan på mig och kräktes lite när jag skulle byta pyjamas. Vilken underbar start på dagen!
MEN, sen visade det sig att han skulle vara på ett alldeles bedårande humör resten av dagen! Han skrattade högt när vi lekte titt-ut med fötterna, satt själv med stöd för första gången och pratade för fullt med Micke på kvällen så vi blev lite blöta i ögonen.. Så slutet gott, allting gott!







16-17 januari

Ganska händelserik helg får man väl säga. Svante fyllde ju 3 månader i fredags och vi kom på att han aldrig fått någon present varken vid 1 eller 2 månader, så vi köpte en tjusig mobil som hänger över sängen. Svante följde figurerna storögt och verkade mycket nöjd!

Eftersom tant Sara fyllde 26 år i fredags var Sonja och Rune nere över dagen och hälsade på. Dem kom förbi på en kaffe och skrämde skiten ur Svante direkt i hallen så han började gråta...men han gav dem en ny chans och alla blev glada igen!=)

På kvällen gick Svante och jag, Micke var på klass-fest, upp till Sara som hade lite fest. Tjejerna blev som väntat tokiga i Svantes förtjusande skogshuggare-outfit! Han lät dem hålla och peta på honom en stund innan han däckade i Saras säng, långt innan Sara själv gjorde det....;)



Idag gick vi hem till nästa födelsedagsbarn, Pia som fyllde 27 år igår, och fikade och mös. Pia testade hur Svante skulle se ut i sne-lugg, men vi kom fram till att han påminde om en otrevlig man som härjade på 40-talet så vi hoppas inte att det är något han kommer satsa på i framtiden...

Helgen avslutades med att jag glömde redningen i ost såsen till fiskgratängen så det bara blev vatten av allt. Inte så kul, men så går det när man inte får sova ordentligt! Ska testa att ha Svante i vagnen i natt och se om han kan vaggas förbi ett mål!


Lite historik- Svante okt-dec.


Veckans favoritleksaker- Handen och Larven

Händer är för tillfället Svantes favorit-leksak!

Svante fyller 3 månader!

Och det firas med en liten blogg! Som de flesta av er säkert vet är jag en aning tankspridd, så jag tänkte att en blogg där jag skriver ner lite varje dag vad som händer i Svantes utveckling kunde vara en god idé. Roligt för er också som inte kan träffa Svante så ofta att se vad som händer här hemma!


RSS 2.0