Åh nej...

...om han lär sig ta fram den här minen när han vill ha saker blir det svårt....=)

Svante med sin fina farmor!


Svante tar ett bad i väntan på ett längre inlägg...


Snurrig som jag är...

..har jag ju glömt att skriva om förra helgen när Svantes kusin med föräldrar (alltså min storebror Fredrik och Madde) var nere och hälsade på! Madde var på kurs och vi bara mös och umgicks hela helgen. Vi hälsade bland annat på mitt jobb och åt lite kakor, tittade på djuren i Folkets park och tog vi en promenad i parken. Hilma var ville mata gässen men förstod inte riktigt det där med att släppa brödet, vi blev nog mer stressade än hon dock...=)


Underbar helg!

Vilken mysig helg vi har haft. Igår regnade det hela dagen så vi bara stannade inne och mös. Farmor förbi en sväng och gosade med Svante också. Idag har hela barnvagnskonvojen varit på promenad. Vi gick till replokalen och Junior kanines hade sin första repa. Sen gick vi hem till oss och fikade. Konstigt, för 1 år sen fanns det bara 1 barn i skaran, och nu finns det helt plötsligt 4!=)



Skoj!

Något som är väldigt roligt är att springa runt i bärselen!

Nya favoritleksaken...


5 månader!=)


Suck...

Den här söta lilla snickarbyxan var det första jag köpte till Svante. Då la jag den i "växa-påsen" och väntade tålmodigt in att den skulle bli lagom. Nu tänkte jag att den kanske skulle passa, men nej, för sent som ni ser...=( Jag måste börja lära mig att kläder ser större ut än dem är när dem kommer på, för bebisar är rätt runda i modellen...

Titt-ut...


Hurra för gröt!

Svante älskar verkligen gröt. När man förbereder nästa sked sitter han redan och gapar. Behövs inga flygplan här inte!=)

Fredagsmys..

I fredags kom Linus och Helga förbi med Edvin. Vi drack lite vin och hade det mysigt. Edvin gjorde allt för att få Svantes uppmärksamhet, samt kollade så bordet smakade ok..=)

-Svante?

-Du dämpar dig lite mamma jag läser en extremt svår bok..

Favoriten med dem, enligt Svante, smaskiga armarna!


Dumma Jojje...

Som så många andra nyblivna småbarnsföräldrar har också jag upptäckt Jojje Wadenius fina barnvisor. "Jag är det fulaste som finns" är en favorit. Svårt att värja sig mot textrader som:
"...jag liknar faktiskt mest av allt en get...men mamma säger att jag är det sötaste hon vet...".
Och klassikern "Mitt lilla barn" är ju helt underbar:
"..och om mitt barn får ont i magen några gånger ska jag sjunga för det, jätte fina sånger. Och jag ska byta blöjor på mitt barn. Och sätta på små kläder. Och världens minsta gummistövlar, ifall det blir dåligt väder.."
Det är ju bara så gulligt...MEN sen blir Jojje plötsligt allvarlig och sjunger:

"Men ska jag säga. Akta dig för eld. och djupa vatten. Spring aldrig aldrig bort från mig. I den svarta natten."

Magen knyter sig och håret reser sig i nacken. Eld? Herregud, det hade jag inte tänkt på. Tänk när Svante precis kan gå, och så kanske vi är i en affär, och så har dem tända ljus här och där, och sen lutar sig Svante kanske över ett ljus, och så tar det eld i jack-ärmen, och sen..
Och djupa vatten? Prata inte om djupa vatten! JAG är rädd för djupa vatten! Tänk om vi är vid någon sjö och Svante springer ut på en sten och halkar...
Och springa vilse? I en svart natt? I en skog då eller?

Hej och välkommen Oron. Hoppas du kommer trivas innanför skinnet på mig resten av livet!

Kul just nu!

Pilla i ansikten..

Äta. Även om det inte ser ut så just här..

och leka titt-ut bakom soffan!


Gnugga tår...

Micke har upptäckt att Svante och jag håller på likadant med våra fötter och gnuggar tårna mot varandra. (Fast det kan ju också vara så tråkigt att alla bebisar gör så..=))

Plötsligt händer det!

Jag är fortfarande lite osäker på om det verkligen har hänt, men jag är 95% säker. Efter ca 4,5 månad, kom Svante plötsligt på den fantastiska, otroliga, exemplariska idén att hoppa över ett mål under natten. Han åt 23.30 och nästa gång jag vaknade var kl 05. Jag vet inte vad jag ska säga. Känner mig stum. Och ovanligt pigg!=)

Svantes första vernissage! (27/2)

Svante Kultursnobben Sahlin var i lördags på sin första vernissage. Det var Charlie som hade målat grymt snygga tavlor med bil-motiv. Svante tittade och sa "huh" och "mböh" som vi tror betyder typ "den vill jag ha" och "när ska jag få en bil?". Så kände i alla fall vi! =)

RSS 2.0